Достапни линкови

logo-print

Затворена радио станица за жени во Кабул


Сопственикот на радио станица во Авганистан која емитува програма за жени вели дека медиумот бил затворен поради тоа што не бил плаќан поткуп за државни службеници. Локалната радио станица „Глас за жените“ прекина со емитување програма пред две недели. Сопственикот Шафкула Азизи вели дека радиото било затворено откако не биле исплатени 400 долари поткуп за вработени во авганистанскиот Оддел за информации и култура во Кабул.
XS
SM
MD
LG