Достапни линкови

logo-print

Македонските мобилни оператори на 4Г мрежа


Трите мобилни оператори во Македонија ќе добијат одобренија за користење радиофреквенции од четвртата генерација на мобилни комуникациски услуги. Со додeлувањето на фреквенции од 4G, Агенцијата за електронски комуникации очекува поголеми брзини на мобилниот широкопојасен интернет, пониски цени, поголема иновација, нови инвестиции и подобра покриеност. Компаниите беа избрани на денешното јавно наддавање во Агенцијата за електронски комуникации за доделување три одобренија за користење радиофреквенции од радиофреквенцискиот опсег 790-862 мегахерци и 1710-1880 мегахерци.
XS
SM
MD
LG