Достапни линкови

logo-print

ЕУ со приговор против Русија за давачките при увоз на автомобили


Русија ќе се соочи со првиот трговски проблем во рамките на Светската трговска организација од нејзиното зачленување пред една година. Европската Унија денеска ќе вложи протест против рускиот закон со кој се воведуваат давачки за странските автомобилски производители за рециклирање на возилата продадени во Русија. Европската Унија смета дека ваквиот закон е дискриминирачки и треба да биде корегиран, односно, давачки за рециклирање да плаќаат еднакво и странските и домашните производители на автомобили.
XS
SM
MD
LG