Достапни линкови

logo-print

Нестор бара обединување на македонците на изборите во Албанија


Македонци - Голо Брдо

Македонци - Голо Брдо

Единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса за европска интеграција го имаше своето второ пет минутно преставување на албанската државна телевизија, во кое злагањата на партијата ги презентираше Валентина Нестор, кординатор на жените на МАЕИ и носител на листата за регионот на Корча.
Таа ги повика македонците во Албанија да се обединат и да гласаат за неа и за Македонска алијанса, која како што рече таа, се залага за унапредување на правата на сите Македонци во Албанија.
XS
SM
MD
LG