Достапни линкови

logo-print

Новинарски протест за ослободување на Кежаровски


Новинарите на протест пред судот во Скопје побараа ослободување од притвор на нивниот колега Томислав Кежаровски од Нова Македонија. Тој се товари дека во новинарски текст од 2008 година го открил идентитетот на заштитен сведок во случајот Ореше, судски процес за убиство на велешанецот Лазо Милошевски. Неговите колеги тврдат дека нема дело, затоа што сведокот воопшто не бил заштитен во моментот кога е објавен текстот, а дополнително сведокот пред неколку месеци рече дека од полициски структури бил принуден лажно да сведочи. Сепак, без да се прејудицира вината на Кежаровски, неговите колеги бараат да му биде дозволено да се брани од слобода.

Покажи ги коментарите

XS
SM
MD
LG