Достапни линкови

logo-print

Состанок на шефовите на дипломатиите на земјите од ПСЈИЕ во Охрид


Во Охрид денеска ќе се одржи формалниот состанок на министрите за надворешни работи на земјите учеснички во Процесот за соработка во Југоисточна Европа во рамките на македонското претседавање со Процесот. Во функција на претседавач со Процесот за соработка во ЈИЕ, состанокот ќе го води министерот за надворешни работи Никола Попоски. Министерот Попоски ќе ги информира присутните за реализираните приоритети за време на македонското претседавање со Процесот, ќе бидат разменети мислења за актуелните состојби во Регионот на ЈИЕ и перспективите за Европската интеграција на земјите од регионот.
XS
SM
MD
LG