Достапни линкови

logo-print

Без наплата на роаминг во земјите членки на ЕУ


Нили Крос

Нили Крос

Вице претседателот на Европската Комисија, Нили Крос, денеска во Европскиот парламент изјави дека мобилните оператори треба да прекинат со наплата на роамингот за користење интернет на корисниците кои патуваат во земјите членки на Европската Унија. Крос оцени дека со оваа мерка ќе бид потврден заедничкиот европски пазар и ќе значи голема заштеда за граѓаните и за компаниите. Во рамките на Европската Унија, е укинат роамингот за телефонските разговори, но мобилните оператори сеуште наплаќаат за користењето на интернетот на телефоните и таблетите.
XS
SM
MD
LG