Достапни линкови

logo-print

Годишен состанок на Регионалниот совет за соработка на ЈИЕ во Охрид


Во рамки на македонското претседавање со Процесот за соработка во Југоисточна Европа денеска во Охрид ќе се одржи Петтиот годишен состанок на Регионалниот Совет за соработка. Со состанокот ќе копретседаваат министерот за надворешни работи Никола Попоски, како актуелен претседавач со Процесот за соработка на Југоисточна Европа и генералниот секретар на РСС, Горан Свилановиќ. Се очекува на состанокот да бидат разменети мислења во врска со развојот на регионалната соработка и актуелните состојби во регионот на ЈИЕ, а воедно предвидена е и презентација и одобрување на Годишниот извештај на Генералниот секретар на РСС за периодот од 15 мај 2012 до 25 април 2013. Во рамки на состанокот ќе биде презентирана и тригодишната Стратегија и Работна програма на РСС за периодот 2014 – 2016.
XS
SM
MD
LG