Достапни линкови

logo-print

Телевизијата Алфа ја доби националната концесија


Телевизијата Алфа доби дозвола за вршење радиодифузна дејност на национално ниво, соопшти Советот за радиодифузија. Алфа ја доби концесијата која до пред две години ја имаше А1 Телевизија. За концесијата конкурирал и Канал 77 од Штип. Но, на Канал 77 му било укажано да го усогласи работењето, бидејќи била констатирана недозволена медиумска концентрација.
Според Советот за радидофизија од 1 јуни кога во сила стапува дигиталниот пренос на телевизиската програма, 31 телевизија сигналот ќе го пренесува преку операторот „ОНЕ“, а останатите 30 преку кабелските.
XS
SM
MD
LG