Достапни линкови

logo-print

ЕП утре ќе расправа за резолуцијата за Македонија


Европскиот парламент утре ќе ја разгледа, а на 23 мај ќе треба и да ја усвои резолуцијата за напредокот на Македонија во 2012 година. Во резолуцијата за која треба се изјасни ЕП, се повикува ирското претседателство со Советот на ЕУ да спроведе интензивна дипломатија за да се постигне задоволувачки исход и одлука за почеток на преговори со Македонија пред крајот на јуни 2013 година што ќе дозволи почеток на преговорите пред јули.
Паралелно со расправата за напредокот на Македонија во 2012 година, во Стразбур ќе се состане и Мешовитиот парламентарен комитет на ЕУ и Македонија.
XS
SM
MD
LG