Достапни линкови

ВМРО ДПМНЕ-комисијата за 24 декември да одлучува консензуално


Илија Димовски

Илија Димовски

ВМРО ДПМНЕ денеска побара од СДСМ да предложи претседател на експертската комисија за утврдување на фактите за настаните од 24 декември и предлага комисијата да одлучува консензуално. Членот на Извршниот комитет на партијата Илија Димовски изјави денеска дека таквиот формат со кој опозицијата би имала мнозинство во комисијата и која би одлучувала консензуално, гарантира дека комисијата ќе работи динамично, но и одговорно и разумно.
Според него, комисијата пред се ќе ги има приоритетите за утврдување на фактите за настаните од 24 декември, во и пред Собранието, но и за настаните кои предходеле.
XS
SM
MD
LG