Достапни линкови

logo-print

Еврозоната ја префрли првата транша за Кипар


Кипарска банка

Кипарска банка

Еврозоната ја префрли првата транша од помошта за спас на Кипар. Финансиската помош за Кипар изнесува 10 милијарди евра за три години, а првата транша е две милијарди, додека втората транша од една милијарда евра треба да бида префрлена до 30 јуни. Средствата од првата транша се наменети за финансирање на кипарскиот јавен сектор и државните финансии.
XS
SM
MD
LG