Достапни линкови

Началникот на ГШ на АРМ на Конференција на НАТО


Началник на генералштабот на АРМ, генерал Горанчо Котески

Началник на генералштабот на АРМ, генерал Горанчо Котески

Началникот на Генералштабот на АРМ генерал-мајор Горанчо Котески утре ќе учествува на Конференцијата на Воениот комитет на НАТО во Брисел. Во фокусот на средбата ќе биде досегашниот развој на состојбите и извршувањето на плановите и задачите во рамки на мисијата ИСАФ во Авганистан. На конференцијата ќе стане збор и за влијанието на мисијата ИСАФ на регионалната безбедност.
Во вториот дел од конференцијата ќе се разгледува извршувањето на мисијата КФОР на Косово и развојот на ситуацијата во однос на новите политички односи меѓу Белград и Приштина.
XS
SM
MD
LG