Достапни линкови

Кипарските пратеници го усвоија планот за спас на ЕУ


Редица на луѓе пред кипарска банка

Редица на луѓе пред кипарска банка

Кипарските пратеници ги одобрија условите за финансискиот договор за спас со ЕУ и ММФ. На денешното гласање за предлогот гласаа 29 пратеници, а против 27. Кипарската влада предупреди пред гласањето дека економијата на земјата е во опасност.
Условите во договорот наложуваат штедачите со депозити поголеми од 100 илјади евра во двете најголеми кипарски банки да претрпат големи загуби.
XS
SM
MD
LG