Достапни линкови

logo-print

Нов медицински персонал пристигна на Гуантанамо Беј


Гуантанамо Беј

Гуантанамо Беј

Дополнителен медицински персонал пристигна во американскиот затвор Гуантанамо Беј на Куба каде 100 тина од вкупно 166 затвореници штрајкуваат со глад поради нивниот не дефиниран затвор.
Имено, повекето затвореници се држат без обвинение. Штрајкот започна во Февруари и се ширеше меѓу затворениците од кои 21 примаат присилно храна преку инфузија.
Затворот беше отворен во 2002 и таму беа носени заробени лица при анти – терористички операции по нападите врз САД на 11 септември 2001 година.
XS
SM
MD
LG