Достапни линкови

logo-print

Мерките за штедење во Шпанија не даваат посакуван ефект


Биро за вработување во Бадалона, во близина на Барселона

Биро за вработување во Бадалона, во близина на Барселона

Шпанија соопшти дека и се потребни уште две години повеќе за да го симне дефицитот на лимитот од 3 проценти што како цел го постави ЕУ.
Според Мардид, оваа година се планира тој да изнесува 6,3% па 5,5% во 2014 и 4,1% во 2015. За во 2016 се предвидени 2,7 насот. На ова се гледа како на призание дека мерките за штедење не даваат резултат како што се очекуваше.
XS
SM
MD
LG