Достапни линкови

Мал напредок во разговорите за руската забрана за посвојување деца


од протестите во москва против законот за забрана на посвојување на руски деца од американски државјани

од протестите во москва против законот за забрана на посвојување на руски деца од американски државјани

Мал напредок е постигнат во разговорите меѓу америкнските и руските власти во врска со забраната за американските државјани да посвојуваат деца од Русија. Рускиот комесар за човекови права Константин Долгов е во дводневна посета на Вашингтон. Медиумите јавуваат дека до сега не е постигнат напредок во разговорите за укинување на забраната.
XS
SM
MD
LG