Достапни линкови

logo-print

Локални избори во Хрватска на 19 мај


Хрватската Влада за 19 мај го распиша одржувањето на локалните избори во земјата. Хрватскиот министер за управа Арсен Баук изјави дека одлуката за распишување локални избори ќе стапи во сила на 18 април, потсетувајќи дека в недела се одржуваат избори за Европскиот парламент, па Изборната комисија ќе биде зафатена.
До 18 април актуелните состави на претставничките тела мораат да ги завршат сите обврски и оттогаш извршните тела нема да можат да донесуваат одлуки, бидејќи ќе бидат во технички мандат. Последните редовни локални избори во земјата се одржани на 17 мај 2009 година.
XS
SM
MD
LG