Достапни линкови

logo-print

Три турски компании ќе инвестираат во Македонија


Слободна економска зона Бунарџик кај Скопје

Слободна економска зона Бунарџик кај Скопје

Три турски компании од областа на медицината ќе инвестираат во Македонија. Вкупната инвестиција ќе биде 50 милиони евра отворени 600 нови работни места, од кои 350 во првата година од работењето. Директорот на Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот на Македонија Висар Фида изјави дека компаниите Матек, Истем и Тотал ќе инвестираат во зоната Бунарџик во Скопје.
Тие на средбата со Фида во Анкара истакнале дека благодарение на можноста да се запознаат со инвестициските услови во Македонија донеле одлука да инвестирање во земјата.
XS
SM
MD
LG