Достапни линкови

logo-print

Потрага по човечки остатоци на локацијата на Светскиот трговски центар


Локацијата на поранешниот Светски трговски центар во Њујорк

Локацијата на поранешниот Светски трговски центар во Њујорк

Властите на Њујорк соопштија дека се собираа остатоците од местото каде беше извршен нападот врз Светскиот трговски центар на 11 септември во 2011 година со цел да се идентификуваат повеќе човечки остатоци. Според нив, околу 60 камиони биле наполнети со граджен шут во последниве две години. На местото на кулите близначки се гради облакодер.
Околу 3000 лица загинаа во нападот, а досега се идентификувани 1634.
XS
SM
MD
LG