Достапни линкови

logo-print

Пораст на одгледување опиум во Авганистан


Авганистанските власти соопштија дека илегалното одгледување на опиум се зголемило и покрај напорите за пронаоѓање на трговците со дрога и обезбедување на земјоделците со алтернативни средства за живот. Според нив, околу 157 илјади хектари земја се користат за одгледување опиум, односно 3000 хекатари повеќе во однос на минатата година.
Причината за порастот според властите е во сиромаштијата која е широко распространета во земјата.
XS
SM
MD
LG