Достапни линкови

logo-print

Кремљ нема да им помага на штедачите кои имаат загуби во кипарските банки


Рускиот заменик премиер Игор Шувалов изјави дека Руската влада нема да преземе мерки со кои ќе им помага на граѓаните кои имаат пари во кипарските банки и кои ги изгубиле поради финансиската криза во Кипар. Жално е доколку некој изгубил пари во некоја од двете најголеми Кипарски банки, но Руската влада нема да преземе ништо во таква ситуација изјави Шувалов.
Според проценките, штедачите кои имаат влогови во вредност од над 100 000 евра може да загубат 60 проценти од вредноста на парите.
XS
SM
MD
LG