Достапни линкови

logo-print

Рокот за поднесување приговори до ДИК истекува денеска


Гласањето на локалните избори

Гласањето на локалните избори

Рокот за поднесување приговори до Државната изборна комисија за првиот круг од локалните избори што се одржаа во недeлата истекува вечер во 19 часот. За евентуално поднесените приговори, комисијата е должна да донесе одлука во рок од 48 часа. Против одлуката на ДИК, подносителот на приговорот може да поднесе тужба до Управниот суд во рок од 48 часа од приемот на решението.
Од ДИК информираат дека досега не добиле приговори од учесниците на изборите.
XS
SM
MD
LG