Достапни линкови

logo-print

Кампања против говорот на омраза на интернет


Во организација на Агенцијата за млади и спорт денеска започнува националната кампања против говоротна омраза на интернет „Младите луѓе за човековите права на интернет“.
Почетокот на националната кампања се поклопува со започнувањето на
кампањата во Советот на Европа која е предвидено да трае до март 2014
година во голем дел од земјите членки на Советот.
Кампањата е насочена кон младите луѓе на возраст од 13 до 30 години во
однос на зголемувањето на одговорноста при користењето на интернет, за
утврдување на различните перцепции и форми на говорот на омраза, како и за
последиците од непочитувањето на човечковите права во онлјан
комуникацијата.
XS
SM
MD
LG