Достапни линкови

logo-print

Парламентот во Кипар ќе дебатира за новите банкарски мерки


Парламентот во Кипар денеска треба да расправа за новите привремени рестриктивни мерки кои без усвоени синоќа,меѓу кои контролата врз банките , формирање Инвестициски Солидарен Фонд,мерки за контролаврз банките и рестрикции на банкарските трансакции.Централната банка предлага да се реструктурира банкарскиот сектор, кому му се заканува банкрот во следните денови.Процедурата за консолидација треба да му се спротивстави на ризикот од банкарски банкроти и треба да ги заштити сите гарантирани депозити на сума до 100.000 евра.
XS
SM
MD
LG