Достапни линкови

Басеску-нереално е влегувањето на Романија во еврозоната во 2015


Романскиот претседател Трајан Басеску

Романскиот претседател Трајан Басеску

Романскиот претседател Трајан Басеску изјави денеска во парламентот дека влегувањето на Романија во еврозоната во 2015 година е нереална цел и дека за тоа ќе бидат потребни три до четири години.
Според Басеску, прифаќањето на еврото е обврска која произлегува од Договорот за членство, но прецизира дека првичната цел за влез во монатарната унија во 2015 година станала неостварлива и рокот треба да биде променет по анализа од Владата, парламентот и Националната банка.
XS
SM
MD
LG