Достапни линкови

logo-print

Србија не може да наплати половина од даночниот долг


Вкупниот даночен долг на стопанството и граѓаните во Србија на крајот од 2012 година бил околу 1.025 милијарди динари (девет милијарди евра), од кои 356,9 милијарди е главница и 667,9 милијарди се камати, изјави вршителот на должност директор на Даночната управа на Србија, Иван Симиќ. “Од тој износ ненаплативи се 573,6 милијарди динари долг бидејќи должниците се избришани од регистерот или се во стечај, ликвидација, постапка за приватизација, а во некои случаи се работи и за фантомски фирми или перење пари” изјави Симиќ за белградски медиуми.
XS
SM
MD
LG