Достапни линкови

Владата го вратила долгот кон стопанството


Премиерот Никола Груевски

Премиерот Никола Груевски

Премиерот Никола Груевски изјави денеска дека владата целосно го вратила долгот кон стопанството по основ на поврат на ДДВ и за извршените услуги кон државните институции. Тој во своето обраќање на бизнис форумот во организација на Стопанската комора на Македонија-Турција рече и дека ова прашање кое минатата година ја засегаше македонската економија е надминато онака како што ветиле.
Според него, нивната цел и план е и натаму да опстојат на овој начин и да не создаваат такви доцнења во плаќањата.
XS
SM
MD
LG