Достапни линкови

logo-print

ДИК го усвои новиот роковник за локалните избори


Претседателот на ДИК Борис Кондарко

Претседателот на ДИК Борис Кондарко

Државната изборна комисија денеска го усвои новиот роковник за локалните избори откако Собранието ги донесе измените и дополнувањата на Изборниот законик со кој рокот за поднесување на кандидатурите се продолжи до 3 март. Претседателот на ДИК Борис Кондарко изјави дека е напрваен упад во Изборниот законик, бидејќи среде изборен процес донесени се измени кои не можат да се вклопат во веќе донесениот роковник.
Дел од членовите не се согласија со неговата констатација. Анета Стефановска го оцени како политички говорот на Кондарко, бидејќи измените според неа се знак на добра волја и подадена рака за опозицијата.
XS
SM
MD
LG