Достапни линкови

Зголеменото ниво на афлатоксини во млекото е регионален проблем


Хрватскиот министер за земјоделство Тихомир Јаковина.

Хрватскиот министер за земјоделство Тихомир Јаковина.

Хрватскиот министер за земјоделство Тихомир Јаковина изјави дека зголеменото ниво на афлатоксини во млекото, утврдено со лабараториски наоди, е проблем на целиот регион и на млекопроизводителите им вети помош, откако им е запрен откупот на млекото. Тој порача дека Оперативниот кризен штаб секојдневно контактира со сите производители, потенцирајќи дека на крајот е многу важно да се има и разбирање од потрошувачите.

„Во вака кризни ситуации одговорноста е на сите и мораме да направиме апсолутно сè за вакво нешто никогаш да не се повтори“, рече Јаковина.
XS
SM
MD
LG