Достапни линкови

Во Женева се одржува петтиот Самит за човекови права


Совет за човекови права на ОН.

Совет за човекови права на ОН.

Активисти за човекови права од Иран, Казахстан, Северна Кореја, Пакистан, Русија, Судан, Сирија и Тибет ќе учествуваат на петтиот Самит за човекови права и демократија во Женева. Следната недела, пак, ќе се одржи годишното собрание на Советот за човекови права на Обединетите нации.
Организаторите велат дека денешниот состанок е насочен кон расветлување на ситуацијата со човековите права кои бараат светско внимание. Состанокот во Женева е спонзориран од коалицијата на 20 невладини организации за човекови права, од целиот свет.
XS
SM
MD
LG