Достапни линкови

logo-print

САД со нови санкции против Иран


Ирански танкер за нафта

Ирански танкер за нафта

САД ќе воведат нови тешки санкции со кои ќе го намали пристапот на Иран до приходи од нафатата и ќе ги казни оние кои се поврзани со наводната владина цензура.
Според соопштението, ќе бидат преземени посилни санкции за трансакциите на Централната банка на Иран и другите финансиски институции со што ќе се ограничи способноста на Иран да ги користи приходите од нафтата, кои се наоѓаат во странски финансиски институции и ќе ја спречи репратијацијата на фондовите.
XS
SM
MD
LG