Достапни линкови

Ирско преседавање со ЕУ - можна е важна одлука за Македонија


Премиерот на Ирска Енда Кени

Премиерот на Ирска Енда Кени

Премиерот на Ирска Енда Кени во денешното обраќање на пленарна седница на Европскиот Парламент најави дека проширувањето е еден од приоритети на ирското преседавање со ЕУ.
Кени изјави дека ЕУ очекува Хрватска на 1 Јули да стане полноправна членка и дека ке работи врз унапредување на процесот со Исланд Турција, и Црна Гора.
Според Кени, за време на ирското претседателство се можни важни одлуки и за Македонија, Србија, Албанија и Косово.
XS
SM
MD
LG