Достапни линкови

logo-print

Исчезнати згради во Авганистан


Џон Сопко

Џон Сопко

Американскиот специјален инспектор за обновата на Авганистан Џон Сопко изјави дека немало неколку згради за кои се мислело дека биле изградени. Тој како причини за тоа ги наведе корупцијата, несоодветното планирање и лошата безбедност во таа земја. Сопко додаде дека Соединетите држави ризикуваат да загубат милијарди долари доколку агенциите кои се вклучени во обновата не поднесат детални извештаи за нивната работа. Според него, Вашингтон троши околу 28 милиони долари на ден обнова и изградба на Авганистан.
XS
SM
MD
LG