Достапни линкови

logo-print

Истекува рокот за донесување на американскиот буџет


Американските пратеници имаат помалку од 20 часа да постигнат договор за буџетот за 2013 година и да спречат САД да падне во тн. „фискална бездна“. Ако буџетот не се донесе до крајот на денот, тоа автоматски ќе значи зголемување на даноците и намалување на расходите за околу 600 милијарди долари што многу веројатно ќе предизвика нова рецесија во земјата. Ако не се донесе буџетот, секој Американец наредната година ќе треба да плати во просек за околу 2000 долари повеќе за данок на доход.
XS
SM
MD
LG