Достапни линкови

logo-print

Нова ротација на мировници на АРМ во Авганистан


Собранието на Република Македонија денеска ја изгласа одлуката за испраќање припадници на АРМ во мировна операција во Авганистан во состав на меѓународните сили за безбедносна подршка на Авганистан - ИСАФ.
Заменикот министер за одбрана, Емил Димитриев во образложението нагласи дека
станува збор за 24 ротација на македонски припадници во мисијата на ИСАФ во Авганистан која брои вкупно 157 припадници на Армијата.
Република Македонија ќе учествува во мисијата ИСАФ се до нејзиното завршување во 2014 година според определената динамика од НАТО. Учеството по 2014 година ќе се одвива во облик кој ќе биде дополнително определен од страна на државното раководство и НАТО.
XS
SM
MD
LG