Достапни линкови

logo-print

ММФ го поздрави јавното признание на власта за заостанатите обврски


Мисијата на ММФ го поздрави јавното признание на власта за заостанатите обврски, натамошната транспарентност во однос на состојбата на заостанатите обврски, нивното намирување како и стратегијата на властите за понатамошна превенција. Ова го оценува Мисијата на ММФ која предводена од Ивана Владкова Холар од 12 до 17 овој месец престојуваше во Скопје. Целта на посетата беше оценка на економските и финансиските услови како и разговори за економските политики со власта.
XS
SM
MD
LG