Достапни линкови

Последните француски војници повлечени од Авганистан


Француските војници при заминувањето од Кабул

Француските војници при заминувањето од Кабул

Последната група на француски војници го напушти Авганистан. Околу 200 војници полетаа од аеродромот во Кабул и се очекув да пристигнат во Франција на 18 декември.
Француските војници го напуштија Авганистан две години пред повлекувањето на трупите на другите нации сојузици на НАТО.
XS
SM
MD
LG