Достапни линкови

logo-print

Хелсиншки комитет најави иницијатива до Уставен за законот за клевета


Хелсиншки Комитет заедно со уште неколку невладини организации најавија дека ќе поднесат иницијатива до Уставниот суд за поведување постапка за оценување на уставност на одредбите од Законот за граѓанска одговорност за клевета и навреда. Во соопштението е наведено дека практиките на власта со притисок и закани да го спречат протокот на слободната мислам преку креирање на законска регулатива со која се зголемува цензурата е сериозна закана за човековите права.
XS
SM
MD
LG