Достапни линкови

logo-print

ИВЗ ги осуди последните насилни инциденти во Скопје


Реис ул Улема хаџи Сулејман ефенди Реџепи

Реис ул Улема хаџи Сулејман ефенди Реџепи

Исламската верска заедница денеска ги осуди сите настани кои имаат за цел да предизвикуваат насилство и омраза меѓу граѓаните врз основа на етничка или верска припадност. Реакцијата на ИВЗ следува по последниот настан кога група насилници во Скопје нападнале неколку момчиња затоа што зборувале на турски јазик. Во соопштението е наведено дека во земјава е потребно сите општествени фактори да се вклучат во надминување на, како што е наведено во соопштението, криза на умот и моралот. Во продолжување е наведено дека насилството и омразата не треба да се претворат во метод за празнење на сопствени емотивни чувства и решавање на наметнатите прашања и проблеми.
XS
SM
MD
LG