Достапни линкови

logo-print

Египетскиот суд во знак на протест престана да работи


Египетскиот суд ја одложи седницата на која требаше да го разгледува новиот предлог устав донесен од уставното Собрание. Во соопштението за јавноста беше наведено дека демонстрантите кои во знак на поддршка на претседателот Мухамед Морси од Муслиманското братство пред судот протестираа, создале невозможна атмосфера за работа. Во продолжение е наведено дека седницата е одложена на неопределено се додека не престане психолошкиот притисок врз судиите.
Претходно Морси соопшти дека на 15- ти декември граѓаните ќе излезеат на референдум да се изјаснат за уставот.
XS
SM
MD
LG