Достапни линкови

logo-print

Намален кредитниот рејтинг на Европскиот механизам за стабилност


Одлуката на земјите во Еврозоната за одобрување на нов спасувачки пакет вреден 500 милијарди евра придонесе кон намалување на кредитниот рејтинг на Европскиот механизам за стабилност, соопштија од меѓународната рејтинг агенција “Мудис”. Од таму јавуваат дека рејтингот е намален од врвниот ААА на Аа1 со негативни перспективи. Одлуката на ”Мудис” следи по намалувањето на кредитниот рејтинг на Франција, втората по големина економија во Еврозоната.
XS
SM
MD
LG