Достапни линкови

logo-print

Ламбринидис ќе го покрене прашањето за човекови права во Русија


Новиот специјален претставник на ЕУ за човекови права Ставрос Ламбринидис

Новиот специјален претставник на ЕУ за човекови права Ставрос Ламбринидис

Новиот специјален претставник на ЕУ за човекови права Ставрос Ламбринидис вети дека на состаноците со претставници на Русија и Казахстан ќе ги покрене прашањата за човековите права. Тој пред членовите на Европскиот Парламент изјави дека по 4 месеци откако е назначен на функцијата веќе стапил во контакт со колегите од Москва и Астана. Тој истакна дека ЕУ е загрижена околу новиот руски закон со кој им се отежнува живото на невладините организации кои доколку примаат донации од странство ќе треба да се регистрираат како странски агенти.
XS
SM
MD
LG