Достапни линкови

Во Тирана средба Груевски, Бериша


Македонскиот премиер Никола Груевски

Македонскиот премиер Никола Груевски

Македонскиот премиер Никола Груевски денеска во Тирана имаше средба со албанскиот премиер Сали Бериша. Потпишани се две билатерални спогодби: за меѓусебно признавање на возачките дозволи и за отворање на уште еден граничен премин меѓу двете земји, Требиште - Џепиште. На прес конференцијата Груевски и Бериша ја изнесоа заедничката оценка дека Македонија и Албанија преземаат активности за целосно интегрирање во ЕУ и оти разговарале за проширување на соработката во сите сфери. Тие ќе учествуваат на Економскиот Форум во Тирана со учество на бизнисмени од двете држави.
XS
SM
MD
LG