Достапни линкови

logo-print

Организацијата на исламските земји за соработка усвои резолуција за Косово


Советот на министерите за надворешни работи на Организацијата за исламска соработка усвоила Резолуција за Косово со која се апелира до сите преостанати земји членки на оваа организација, кои не го сториле тоа, да ја признаат независната и суверена држава Косово. Во резолуцијата усвоена на 39- тата сесија на Советот на организацијата одржана во Џибути, се повикуваат земјите членки да го разгледаат признавањето на независноста на Република Косово, која се базира на правото за слобода и суверенитет и националната практика. Советот на министрите на организацијата го поздравуваат напредокот на Косово постигнат во изминатите пет години, а посебно завршувањето на набљудуваната независност.
XS
SM
MD
LG