Достапни линкови

logo-print

Арапската пролет ја ослабе економијата


Меѓународниот монетарен фонд предвидува дека следната година голем дел од државите кои беа зафатени од арапската пролет ќе имаат бавно закрепнување на економиите. Во соопштението е наведено дека со враќањето на политичката стабилност во египет, Јордан, Мароко, Либија, Туниус и Јемен ќе се овозможи и побрз економски раст. Еден од факторите кој што дополнително влијаее врз економскиот раст е кризата во Европа која предизвикува и намалување на трговската размена.
XS
SM
MD
LG