Достапни линкови

logo-print

Реконструкција за убиството во Гостивар


Под кои околности на 28 февруари годинава полицаецот Јаким Трифуновски застрела двајца гостиварци и што се случувало на местото на настанот ќе се утврдува со реконструкција. На денешниот претрес Судскиот совет на Основниот суд Гостивар донесе решение реконструкцијата да се изврши на 23 ноември. За најавената реконструкција гостиварскиот суд се обврза да ги повика сите релевантни вешти лица и сведоците кои дадоа искази, но без малолетната ќерка на Трифуновски заради нејзина заштита.
XS
SM
MD
LG