Достапни линкови

Завршува дводневниот состанок на лидери од Европа и Азија


Пакистанскиот претседател Реза Первез Ашраф зборува на отварањето на состанокот во Лаос, 05 номеври 2012

Пакистанскиот претседател Реза Первез Ашраф зборува на отварањето на состанокот во Лаос, 05 номеври 2012

Во Лаос денеска завршува дводневниот состанок на лидери од Европа и Азија (АСЕМ). На состанокот присуствуваа околу 40 шефови на држави и други функционери. Тие на дводневниот состанок разговарале за зајакнување на трговските врски и за инвестициите. А на агендата високо поставени биле и темите за европската должничка криза, како и за целокупната глобалната економска ситуација. Членките на АСАМ сочинуваат повеќе од половина од светскиот БДП. Групата има 52 партнери во Азија и Европа, вклучувајќи ги и трите нови членки -Бангладеш, Норвешка и Швајцарија.
XS
SM
MD
LG