Достапни линкови

logo-print

Неправилности во работењето на ирачката централна банка


Централната банка во Ирак

Централната банка во Ирак

Американски инспектори ги пренесуваат документите на ирачките ревизори во кои се тврди дека секоја недела од Ирак илегално се изнесуваат повеќе од 800 милиони долари. Во извештајот на американскиот генерален инспектор за ирачката реконструкција се наведува дека главниот ирачки ревизор Абдул Турки на американските официјални претставници им пренел податоци за износот на наводното „перење пари“.
Ирачката врховна ревизорска управа спроведе истрага на дневните аукции на ирачката централна банка на која се продаваат ирачки динари за долари.
XS
SM
MD
LG