Достапни линкови

Осуда за егзекуцијата на жена во Авганистан


Amnesty International logo in English

Amnesty International logo in English

Меѓународната “Амнести Интернешнл” ја осуди егзекуцијата на млада жена од Африка во провинцијата Херат поради тоа што одбивала да се проституира на барање на нејзините роднини. “Трагичната смрт на Мах Гул е уште еден инцидент кој ја покажува насилната атмосфера во која живеат девојките и жените во Авганистан” се вели во соопштението од “Амнести”.
XS
SM
MD
LG